blog

7 redenen om gepersonaliseerde video in te zetten

This Time it’s Personal!

blog

Opvallen en tegelijkertijd op een persoonlijke manier de klant benaderen: het kan met gepersonaliseerde video. Want zeg nou zelf: gewone mail is zo… gewoontjes. Laten we het nog wat stelliger zeggen: saai! Benader de klant op een persoonlijke manier – en vergroot de impact. Voor iedere klant op maat gesneden – maar wel geautomatiseerd. 7 tips om je doelgroep te bereiken met gepersonaliseerde video.

Zet leads om in sales
Trek nieuwe klanten aan en zorg voor meer verkopen met persoonlijke, op maat gesneden video’s. Een persoonlijke video valt namelijk op en spreekt eerder aan, en is vaak net dat extra zetje richting verkoop.

 

 

Bespaar op klantenservice - zonder de service aan de klant aan te tasten
Omdat een gepersonaliseerde video op een heldere manier antwoord geeft op de meest voorkomende vragen die door een nieuwe klant gesteld gaan worden, hoeft er minder contact met het bedrijf gezocht te worden. Dit levert een flinke kostenbesparing op voor de afdeling klantenservice – en daarmee is de investering er snel uitgehaald.

 

 

Maak de eerste contactmomenten met je klant persoonlijk
Personaliseer je onboarding en laat de nieuwe klant zich direct welkom voelen. Beperk de contactmomenten dus niet tot het sturen van contracten en facturen, maar zet ook hier gepersonaliseerde video in. Om het aangekochte product nog even helder uiteen te zetten, de meeste gestelde vragen te beantwoorden of even eenvoudig als attent: om ze te bedanken.

 

 

Verbeter retentie
Laat de klant weten dat je aan hem of haar denkt! Een verjaardag, jubileum van het bedrijf, of een andere memorabel moment is een niet te missen kans om persoonlijk contact met de klant te zoeken - eventueel in combinatie met een aanbieding of presentje. Wie krijgt zoiets nou niet graag? Verbeter de relatie met de klant door gepersonaliseerde video‘s en geef klanten tegelijkertijd een goed gevoel mee als ze aan je merk denken. Hiermee wordt de kans vergoot dat hij of zij vervolgens ook een loyale klant blijft.

 

 

Verleid de klant tot verlengen
Aan het binnenhalen van nieuwe klanten wordt veel tijd en aandacht besteedt; minstens net zoveel tijd zou besteedt moeten worden aan het behouden van bestaande klanten. Zet ook hier gepersonaliseerde video in om een contractverlenging te bewerkstelligen en presenteer op aantrekkelijke wijze een nieuw aanbod.

 

 

Meer sales
Een campagne met gepersonaliseerde video is een enorm effectieve manier om extra verkopen te genereren. Uit onderzoek blijkt dat de conversie die hiermee behaalt wordt bijna 3x hoger ligt dan reguliere direct marketing campagnes.

 

 

Win-back: win de vertrokken klant terug
Soms besluit een klant naar een andere partij over te stappen of laat als klant niets meer van zich horen. Is deze nu voorgoed verloren? Natuurlijk niet! Win ze terug met een op maat gesneden aanbieding - kennis en informatie van de klant heeft u immers al - verpakt in een persoonlijke video.

 

 

Kortom
Of het nou gaat om het binnenhalen van een nieuwe klant of over een van de vele klantcontactmomenten die daarop volgen: maak je communicatie zo persoonlijk mogelijk. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie