blog

Effectieve werving met een videostrategie voor recruitment

Tips voor een succesvolle vacaturevideo

blog

Mensen maken het bedrijf. Het aantrekken van nieuw personeel is van cruciaal belang voor de succesvolle groei van een organisatie. Op welke manier bereik je een zo groot mogelijke groep potentiële kandidaten? Hoe breng je de bedrijfscultuur over? Hoe schets je een goed beeld van de functie in kwestie? 

Video biedt een aantrekkelijke vorm en uit onderzoek blijkt dat video het eerste is waar geïnteresseerde kandidaten naar op zoek gaan. Video is makkelijk deelbaar en heeft daardoor meer potentie een groot publiek te bereiken dan de traditionele tekstadvertentie. 

Vijf vragen die in elke goede vacaturevideo aan bod komen

  • Voor welke functie wordt iemand gezocht?
  • Wat zijn de functie-eisen?
  • Wat zijn de voordelen van werken bij dit bedrijf?
  • Wat is de bedrijfscultuur van het bedrijf?
  • Hoe kunnen kandidaten reageren?

Wat wordt gezocht in een nieuwe werknemer?
Een inkoppertje: voor welke functie wordt iemand gezocht en wat zijn de eisen waaraan voldaan moet worden? Een van de eigen werknemers dit laten vertellen maakt een video persoonlijker en geeft de video een authentieke uitstraling.

 

#TeamAmtrak Real People, Real Careers

Communiceer de bedrijfscultuur met testimonials van het personeel
Voorkom teleurstellingen en laat medewerkers zelf vertellen over hun werk. Laat hun de werkomgeving tonen, vertellen waar het bedrijf voor staat, wat de doelen zijn, de mogelijkheden, de voordelen en de sfeer op de werkvloer.

 

Working at KPMG - The Real Deal

Gebruik een call to action
Het laatste punt – hoe kunnen mensen reageren – wordt opvallend vaak niet toegepast. Maar de video wordt (als het goed is!) ook op andere plekken geplaatst dan je vacaturepagina en dat betekent dat de begeleidende tekstuele informatie weg kan vallen. Die noodzakelijke informatie - een link naar het sollicitatieformulier of een contactpagina - in de video verwerken is daarom van cruciaal belang.

Twee veelgebruikte toepassingen voor vacaturevideo

Er zijn twee situaties waarbij vacaturevideo's bijzonder goed kunnen werken. Indien je op zoek bent naar toptalent dat je nog moet overtuigen om überhaupt te reageren, kan een inspirerende video het verschil maken. In het tweede geval gaat het om vaak terugkerende functies voor bijvoorbeeld productiemedewerkers. Dit type vacaturevideo's kun je, eenmaal gemaakt, voor een langere tijd periodiek inzetten. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie