blog

Geef antwoord op veelgestelde vragen met tutorial video's

Hey you guys!

blog

Hey you guys.” Iedereen die ooit op zoek is gegaan naar een oplossing voor een bepaald probleem (met name op computergebied) en op een van de vele uitlegvideo’s op YouTube terecht kwam, zal deze woorden direct herkennen. Vaak uitgesproken door een puber die net de baard in de keel heeft gekregen en die vervolgens de helft van de video uitlegt waarom iets niet helemaal gaat zoals ie van plan was.

Los van de vaak niet-professionele vorm, zijn dit soort video’s wel een bewijs dat de basis werkt: iemand die met behulp van video iets uitlegt. Neem nou lynda.com, dat online videocursussen aanbiedt.
 

 

Lynda.com begon klein, maar is inmiddels een bedrijf met meer dan 500 werknemers dat cursussen verzorgt in vijf talen. In 2015 werd het door LinkedIn voor maar liefst 1,5 miljard dollar(!) overgenomen. 

En lyndia.com is niet het enige bedrijf dat online videotutorials aanbiedt. Geen onderwerp zo gek, of je kunt er wel video’s over vinden.

Vragen? Video’s geven de antwoorden
Stel: je hebt een nieuwe horloge. Maar hoe stel je de tijd in?

 

Hoe laat is het? Tijd om met de GoPro op pad te gaan! Hoe je er fantastische foto’s mee maakt weet je, maar hoe zat het ook alweer met de video-instellingen?

 

 

Mooi beelden heb je uiteindelijk, maar nu wil je de stad verwoesten. In het softwareprogramma After Effects wel te verstaan...

 

 

Misschien moeten jouw video’s wel een mooi plekje krijgen. Op je eigen website bijvoorbeeld. En als die met WordPress gemaakt wordt, zijn er videotutorials om je te laten zien hoe.

 

 

Interactief
Het nut van videotutorials is duidelijk. Aangezien de opzet vaak relatief eenvoudig is (wat de helderheid alleen maar ten goede komt), zijn de productiekosten goed te overzien. Neem de video’s van Samsung.

 

 

Het zijn in feite handleidingen in videovorm en zijn een goede oplossing voor veel gestelde vragen en productoplossingen. Resultaat: een heldere uitleg die veel vragen kan beantwoorden die anders terecht zouden komen bij de klantenservice. 

Door video tutorials kun je je klanten beter van dienst zijn. Ze krijgen sneller en beter antwoord. En tevreden klanten zijn trouwe klanten. Maar er is nog een voordeel: door heldere tutorials wordt de druk op de klantenservice verlicht waardoor medewerkers van de klantenservice meer tijd overhouden voor de echt ingewikkelde vragen. KPN heeft zelfs een hele website ingericht met video's waarin veelgestelde vragen worden beantwoord. Iets uit leggen? Zeg het met video!

 

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie