blog

Maak je communicatie persoonlijk met gepersonaliseerde video

'Geachte heer/mevrouw' is zo 2007

blog

De klant is koning, maar nu echt. Overstappen naar de concurrent kan vaak met een druk op de knop. Maar dat betekent niet dat je als organisatie machteloos moet toekijken, terwijl je klanten op zoek gaan naar de next big thing. Hoe ingrijpend de wereld ook veranderd is, tenminste één wet blijft overeind: hoe persoonlijker het contact met je klant is, des te waarschijnlijker is het dat hij ook klant blijft. Een van de manieren om de relatie met je klant persoonlijker te maken is het gebruik van gepersonaliseerde video. 

Waarom gepersonaliseerde video?
Niemand wil zich een nummer voelen en gepersonaliseerde video is dé manier om de digitale communicatie te personaliseren.

Door gegevens van de klant in een video te verwerken krijgt elke klant zijn eigen unieke video. En dat werkt. Het valt nu eenmaal op als je in een filmpje je eigen naam, foto van je huis, of gebruiksgegevens ziet staan. Als je dan ook nog informatie gebruikt die je klant nodig heeft of waar hij naar op zoek is, dan is dat meer dan gewoon leuk. Dan help je je klant. En dat beklijft. 

Drie voorbeelden van gepersonaliseerde marketingvideo
Er zijn heel veel manieren om persoonlijk te communiceren met video en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De campagne van Toys R Us maakt bijvoorbeeld gebruik van de postcode van klanten om een video te tonen die de dichtstbijzijnde vestiging van de speelgoedwinkel aangeeft en de acties die daar op dat moment lopen.

 

Toys R Us Dynamic Video Campaign Promotes Top Toys to Local Shoppers

Run, Forrest. Run!
Het leek Nike, wiens fitness app Nike+ de sportieve gegevens van de gebruikers bijhoudt, een leuk idee om de actieve sporters een update van het afgelopen jaar te geven en ze proberen extra te motiveren. Maar hoe? Een saai berichtje met wat droge cijfers sturen? Hoeveel mensen zullen dat daadwerkelijk lezen? Nike besloot aan 100.000(!) actieve gebruikers een gepersonaliseerde Nike Your Year animatievideo te sturen, waarin onder andere hun naam, locatie en fitnessgegevens verwerkt waren. Een verzameling saaie data werd hiermee omgeturnd in een pakkend, persoonlijk verhaal.

 

 

Waarom is dit zo effectief? Op een video wordt nu eenmaal eerder en vaker geklikt dan tekst. En bovendien: we krijgen de hele dag al zoveel informatie op ons af, dat informatie die ons persoonlijk aanspreekt meteen opvalt.

Een eindeloze reeks op maat gesneden variaties
Nog verder ging de Braziliaanse campagne ‘Romeo Reboot‘ van Axe. De consument krijgt een soort filmtrailer te zien, maar het knappe is dat bijna niemand hetzelfde filmpje ziet. De kijker wordt in vier groepen onderverdeeld, en de video van elke groep heeft 25.000 variaties. 100.000 varianten zijn er dus, waarbij de verschillen kunnen bestaan uit andere muziek, genres, of locatie – allemaal gebaseerd op het profiel van de kijker.

 

Terwijl de campagne liep werden de reacties gemeten en de content geoptimaliseerd. Daarmee zijn we bij een volgende voordeel van gepersonaliseerde video terecht gekomen: de effectiviteit ervan is makkelijk te meten. Is het bekeken? Hoe vaak? En waarop? Bijzonder nuttige informatie om een optimale klantretentie te bereiken.

1-op-1 contact met behulp van gepersonaliseerde video
Bij het verstevigen van de band tussen bedrijf en klant is een persoonlijke benadering cruciaal. Een van de middelen om dat te berijken gepersonaliseerde video; niet alleen een effectieve marketingmethode, maar ook een unieke manier om 1-op-1 service te verlenen.  

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie