blog

Voorbeelden van vacaturevideo's

Van ‘Hollywood’ tot ‘arthouse’

blog

Video is de perfecte manier om een grote groep potentiële werknemers te bereiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om je minder specifiek te richten op een bepaalde vacature, maar meer op de bedrijfscultuur. Zo kun je je organisatie neerzetten als ambitieuze, spannende, innovatieve, of maatschappelijk betrokken werkgever.

Hoe zo’n vacaturevideo eruit ziet is afhankelijk van onder andere het budget, de doelen die je wilt bereiken en de uitstraling waarnaar je streeft. Zo liet RB een video produceren met een hoge production value en veel humor. Het is in feite een mini-speelfilmpje geworden.

 

Make Your Move with RB

Opvallen en doelen bereiken - met elk budget
Niet elk bedrijf heeft het budget om soortgelijke video’s met een hoog Hollywood-gehalte te laten produceren. Het bedrijf BBH maakte de volgende video om zichzelf te presenteren aan geïnteresseerde kandidaten.

 

Black sheep wanted

Creatief, intrigerend en opvallend is het zeker. Meer arthouse dan Hollywood. Met deze video zet dit reclamebureau - dat ‘anders zijn’ hoog in het vaandel heeft staan - zichzelf goed neer. Dat zal vooral gelijkgestemden aanspreken, mensen met dezelfde kijk op de wereld en het vak. Mensen die bij dit bedrijf passen dus.

Eenvoudig concept - duidelijke boodschap
Grote budgetten zijn dus helemaal niet nodig zijn om een bepaald doel te bereiken en toch een opvallende, ‘andere’ vacaturevideo te produceren. Neem deze recruitment video van de Nieuw-Zeelandse politie. Een eenvoudig concept, maar een die de kernwaarden van werken bij de politie helder neerzet.

 

Do you Care Enough to be a Cop

Op elke potje past een deksel, en voor elke bedrijf is een doelmatige en aansprekende vacaturevideo te verzinnen. Welke van de getoonde video’s past bij jouw bedrijf?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie