case

Teambuilding met video op De Hogeschool Rotterdam

De hele organisatie met video op de hoogte

case

De Hogeschool Rotterdam kreeg in 2014 te maken met een nieuwe onderwijswet.  Naar aanleiding hiervan voerde de Hogeschool de studiekeuzecheck in. Op het eerste gezicht leek het een vrij eenvoudige maatregel, maar het bleek in de praktijk nogal wat voeten in aarde te hebben voor alle onderdelen van de organisatie.

Hoe maak je dat in één keer aan de hele organisatie duidelijk? Hoe communiceer je - op een manier dat de boodschap ook daadwerkelijk overkomt - aan alle werknemers hoe complex de maatregel was en het feit dat alle afdelingen hiermee te maken kregen? Glorydays Media bedacht een manier om dit op een aantrekkelijke en heldere manier vorm te geven: interviews met personeel van alle betrokken afdelingen in combinatie met animaties.

 

Teamwork op de Hogeschool Rotterdam

De combinatie van animatie en korte interviews werkt hier erg goed. Direct wordt duidelijk hoeveel verschillende afdelingen betrokken waren bij de invoering van de nieuwe maatregel. Deze video communiceerde dat op een aantrekkelijke manier aan de gehele organisatie en werd hiermee het 'wij hebben dit met z'n allen voor elkaar gekregen' gevoel versterkt.

Vraag: stel dat dit verhaal op papier was gezet en aan het personeel gestuurd. Hoeveel mensen zouden het werkelijk gelezen hebben?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie