case

Videostrategie grootste ondernemersevent van Nederland

Meer inschrijvingen met een uitgekiende pre-event videostrategie

case

Synpact (onderdeel van de Persgroep) is de bedenker en initiatiefnemer van de Week van de Ondernemer, het grootste en best gewaardeerde ondernemersevent van Nederland, waarmee ze jaarlijks 500.000 ondernemers bereiken en er 30.000 ontmoeten. Glorydays Media werd door Synpact gevraagd om een videostrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Onderdeel van de opdracht was de productie van een prikkelende pre-event video.

​​​​​De vraag

Achter het verzoek om een pre-event video te maken zitten een groot aantal deelvragen. Voordat we beginnen brengen we die vragen in kaart. In dit geval: Hoe vergroot ik het aantal inschrijvingen voor de Week van de Ondernemer? Hoe maken we er zoveel mogelijk mensen op attent dat de Week van de Ondernemer eraan komt? Hoe val je op in het vluchtige online landschap en in overvolle social feeds? Hoe zorg ik ervoor dat mijn mail-campagnes meer resultaat opleveren?

Onze oplossing

Concept

Glorydays Media bedacht een event-trailer met een hoge production value, die op te delen is in verschillende korte thematische hoofdstukken die los van elkaar gedeeld kunnen worden met (social) advertising.   

Productie

Met een drone en een vaste camera-opstelling maakten we op basis van een gedetailleerd script opnames in de spectaculaire Werkspoorkathedraal. Oprichter van de Week van de Ondernemer, Remko Wouters, presenteerde daar de vier hoofdthema’s van het event in de volkomen lege hal. Aan de opnames werden 3d-animaties toegevoegd waardoor we de thema’s op een bijzondere manier konden visualiseren en de video’s ook zonder geluid hun zeggingskracht bleven behouden.

Videonabewerking in de studio van Glorydays Media

Multichannel distributie via social, YouTube, event-website en mail campagnes

Het concept van de video is zo ontworpen dat we eenvoudig verschillende versies konden maken.
Voor sociale kanalen gebruikten we de korte versies die telkens één thema belichtten. Omdat video’s vaak afspelen zonder geluid, was het belangrijk dat de boodschap van de video’s ook zonder geluid goed overkwam. Een andere reden om te kiezen voor korte video’s is dat deze op Twitter en Facebook automatisch afspelen. 

Op de website van het event was de volledige video te zien. De gedachte hierachter is, dat bezoekers dan al geïnteresseerd zijn en graag meer willen weten over de thema’s van het evenement. De video werd embed via ons videoplatform en niet via YouTube. De belangrijkste reden hiervoor is, dat er altijd een risico is dat kijkers terechtkomen op de YouTube-pagina. Voor je het weet kijken ze een kattenfilmpje, terwijl je wilt dat ze zich registreren voor je event.

Dat betekent echter niet dat de video niet ook geplaatst is op YouTube. Je event kan eenvoudigweg niet ontbreken op het grootste videoplatform ter wereld. Een aanklikbare link op de YouTube-video stuurde kijkers rechtstreeks door naar de registratiepagina van de Week van de Ondernemer. Dat dan weer wel.

Tenslotte speelde de video een belangrijke rol in de email-campagne. De uitnodigingen voor het event zijn op ons advies voorzien van een gifje. Althans: de helft van de mails. Als A/B-test werden namelijk twee versies verstuurd: een mét en een zónder gifje. De mailing met gifje werd 18% vaker geopend dan de versie zonder gifje.

 

Gif in email

Het resultaat

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Kies je werkgebied en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom video op jouw vakgebied 

  • Trends & nieuwe technologie
  • Inspirerende en succesvolle videoprojecten
  • Tips en tricks voor het ontwikkelen van een videostrategie